AEXPO skupna izložba

Final-pozivnica-AEXPO-u-Waldingeru.jpg

Nova web adresa

Projekt AEXPO i AEXPOfutura od sada možete pogledati na novoj web adresi: https://www.aexpo-futura.eu/


AEXPO 2022.

Međunarodna online likovna izložba nastavnika učiteljskih i pedagoških fakulteta, u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku


Prva po redu Međunarodna online likovna izložba nastavnika učiteljskih i pedagoških fakulteta, u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, za cilj ima okupiti nastavnike učiteljskih/pedagoških fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu, koji usporedno s izravnim pedagoškim radom održavaju i vlastitu likovno-umjetničku produkciju. Nastavnicima se učiteljskih/pedagoških fakulteta ovom izložbom daje prilika i poticaj za prezentaciju vlastite umjetničke prakse, kao i za osobni umjetnički razvoj uvelike povezan s pedagoškim radom. Iako su vremenom najviše posvećeni nastavnom procesu, osobni je umjetnički rad i dalje u fokusu, na što ova izložba i ukazuje. Postavom se želi potaknuti na mogućnost izlaganja vlastitog rada, ali i osnažiti međusobne stručno-kolegijalne veze te ostvariti moguće daljnje suradnje.

Na revijalnoj su izložbi predstavljena djela likovno obrazovanih nastavnika koji su zaposleni na visokoškolskim ustanovama za obrazovanje budućih odgajatelja i učitelja razredne nastave, u zemlji i inozemstvu. Veliko nam je zadovoljstvo što ovom prilikom prikazujemo radove nastavnika diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

Izložbene su kategorije raznolike te pružaju uvid široki raspon izraza u području crteža, slikarstva, grafike, kiparstva, fotografije, videa, filma, animacije, instalacije i multimedije. Zbog pristupačnosti izlaganje je osmišljeno u virtualnom obliku - odabrani radovi zajedno s kratkim biografijama autora i njihovim osobnim fotografijama izloženi su na ovoj internetskoj stranici.